Randbøldal

Kun 12 km (15 minutter med bil) fra verdens mest kendte forlystelsespark for børn Legoland® finder I Randbøldal Camping. Randbøldal Camping ligger i dalen ved Vejle å, som deler byen i to dele. Når I går rundt i området omkring campingpladsen, kommer I forbi flere maleriske steder og mange – ikke bare flotte – men også historiske bygninger.

Den første industrielle mølle blev opført i Randbøldal i 1732, og i 1847 blev den første klædevarefabrik bygget her, så I kan finde mange (måske forlængst glemte) historiefortællinger om området. Fabriksbygningerne blev desværre ødelagt med tiden, og i 1984 blev de helt revet ned. I dag kan I stadigvæk se et lille minde fra fortiden, da den gamle lagerhal har fået lov at blive stående. Den er siden 2003 blevet brugt som museum: Randbøldal Museum.

Siden 1897 har Randbøldal været en turistattraktion og et flittigt besøgt udflugtssted. Det samme år blev jernbanene fra Vejle til Billund og Grindsted åbnet, der dog ikke længere er i brug.

Der ligger masser af gode oplevelser og venter på jer, når I overnatter hos os – oplevelser, der bidrager til de skønne minder om en god ferie.

Find mere inspiration hos Visit Vejle.

Camping i Jylland. Mobile home, campinghytter, værelser og teltplads.